Sök och boka hotell i Bergen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Ta dig runt i Bergen


Ta dig runt i Bergen

Bergen är en underbar stad för weekendresor och den lämpar sig mycket bra att ta sig fram till fots i. Eftersom den är en av de minsta huvudstäderna i Europa så förstärker det känslan av en mysig atmosfär där romantiska promenader lämpar sig väl.

För att ta sig runt i Bergen på annat sätt än till fots så finns det några olika alternativ att fundera över. På en och samma biljett får du tillgång till Tåg, Tunnelbana, Spårvagn (”trick”), buss och båt.  Tunnelbanan i Bergen har fem linjer som knyts samman i centrala Bergen medan den finns 50 busslinjer och 7 spårvagnslinjer.

Biljetter är cirka 20 NOK för enkelbiljetter och 60 NOK för dagskort. Barn mellan 4-16 och pensionärer åker för halva priset inom Bergen. OBS. Köp biljetterna i automat innan du påbörjar resan eftersom det är billigare än att köpa från busschauffören.

Alternativa transporter är givetvis taxi och det finns cirka 2500 taxibilar i tjänst i Bergen.  Bergen Taxi är den största medan Norgetaxi och Taxi2 är andra bra taxifirmor. Servicen är mycket bra och priserna hyfsade i förhållande till kostnadsläget i Bergen. Om du stannar länge i Norge och Bergen kan det vara bra att tänka på exempelvis en hyrbil eftersom taxi blir dyrt i längden. Hyrbil i Bergen hittar du hos de etablerade uthyrarna Avis, Hertz och Europcar.