Sök och boka hotell i Bergen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Buss Bergen


Ta Buss till Bergen

Att transporteras med buss i Norge är generellt mycket långsamt och det tar cirka 8 timmar att åka buss mellan Oslo-Bergen. Detta gör att det är föga lönt att ta bussen. Det lönar sig att flyga och flygtiden till Bergen är cirka 45 minuter från Oslo och priserna startar från 400 kr. Det finns flera alternativ att åka nattbuss till Oslo i stället för att åka direkt till Bergen från exempelvis Stockholm, Karlstad och Göteborg. Från Stockholm trafikerar Swebus och Säfflebussen sträckan Stockholm-Oslo. Att åk nattbuss mellan Oslo-Stockholm tar cirka 7 timmar och bussarna avgår mellan kl 22 och kl 23 på kvällen från Oslo och Stockholm. Biljetterna startar runt 320 kr för studenter och priserna går uppåt. Generellt sätt skall man ha klart för sig att det är ett budgetalternativ och inte speciellt bekvämt. När man kommer fram i Oslo har inga affärer öppet och kommunikationen är bristfällig fram till kl 7 eller 8 på morgonen.

Ofta kan man få prisvärda flygbiljetter från Arlanda till Oslo Gardemoen vilket gör att om man har anslutningsflyg i Sverige så slipper man betala transfer in till Stockholm Central. Billiga flygbiljetter kan man hitta med Norwegian, flynordic eller SAS. Det finns även mycket förmånliga paketpriser på Flyg och Hotell. Vill man ha det billigaste priset på resan och struntar i komfort så kan man försöka att busslifta genom att köpa en sista minuten biljett på bussen mellan Stockholm-Oslo och sedan åka till Bergen.

Om du redan befinner dig i Norge så behöver du kanske inte ta ett flyg till Bergen utan det räcker bra med att exempelvis ta en buss eller tåg från staden eller platsen som du befinner dig på. Detta gäller oavsett om du är på semester eller bor i Norge. Ibland kan det ta mycket lång tid att åka buss eftersom vägarna innehållet många tunnlar och färjeövergångar vilket gör att tiden blir lång. För resor mellan Trondheim-Bergen och Oslo-Bergen så rekommenderas flyg istället för buss eftersom det tar mycket lång tid med bussen.