Sök och boka hotell i Bergen

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Bergen Kultur & Historia


Bergens Kultur & Historia

Norges kung mellan år 1066 och 1093, Olav Kyrre är den som fått äran för att grundat staden Bergen. Bergen var Norges huvudstad under 1200-talet och den största staden i Norge fram till 1800-talet. Anledningen till Bergens styrka är dess läge som hamnstad och viktiga funktion i den internationella handeln.

Under medeltiden blev Bergen en viktig l√§nk mellan Hansan och dess medlemsst√§der. Stadsdelen Bryggen blev centrum f√∂r Hansans handel fram till 1700-talet. √Ąn idag √§r Bergen en viktig stad f√∂r internationell handel √§ven om handelsvaran √§ndrats till Olja fr√•n Nordsj√∂n st√§llet f√∂r torkad fisk och fiskolja.

Bergen är en klassisk universitetsstad med 240 000 innevånare och har Norges största handelshögskola samt många andra högskolor med olika inriktning. Bergen blev vald till en av Europas kulturstäder år 2000 och canadian pharmacy no prescription & ambien det är ingen tillfällighet att turister från världens hörn åker till Bergen för att förkovra sig i stadens historia och kulturella betydelse.

Bergen har fostrat många välkända personer som kompositören Edward Grieg, violinisten Ole Bull och kompositören Harald Severud för att nämna några.  Bergens musikaliska traditioner karaktäriseras och exemplifieras genom att de har Europas äldsta stråkorkester och Bergen International festival som är Norges största årliga evenemang. Detta har gjort att Bergen har satt sitt namn på den musikaliska kartan.

Norges f√∂rsta teater ¬ĒDen nationale Scenen¬Ē grundades √•r 1850 i Bergen. F√∂r dig som vill njuta mer av Bergens kulturella aktiviteter s√• erbjuder staden exempelvis Ballet, Jazz och Blues samt m√•nga olika teatrar. Passa p√• att njuta av din weekend i Bergen och beakta den historia som Bergen har att erbjuda.